Automotive

Een Mendix applicatie voor zicht op de bestelstatus

Wanneer een klant een nieuwe auto bestelt in de showroom duurt het vaak een paar weken of maanden voordat de auto bij de dealer wordt afgeleverd. In de tussentijd kan er van alles gebeuren waardoor de levertijd van de auto wordt vertraagd of versneld.  

 

Elke klant wil graag op de hoogte worden gehouden over de vermoedelijke leverdatum van de auto. In het verleden belden klanten naar de dealer om te vragen om een update over de leverdatum van hun auto. De dealer belde dan naar de importeur, waar iemand in verschillende systemen moest kijken om uit te zoeken wat de status van de betreffende auto was. Dit kostte onnodig veel tijd en was ook niet heel klantvriendelijk.  

De oplossing 

Conclusion Low Code Company maakte een applicatie waarmee onze klant met één druk op de knop de (lever)status van een bestelde auto kan ophalen en monitoren.  

 

In elke stap van de reis die een auto maakt, wordt de auto gescand. De applicatie haalt de informatie over de status van de reis uit verschillende systemen en voegt deze samen in een handig overzicht. De binnendienstmedewerker kan direct zien waar de auto is en wat de geschatte levertijd is op dat moment.  

 

Zo kan de dealer veel sneller informatie krijgen over de status van een auto.  

In de komende releases wordt de app zo ingericht dat dealers zelf toegang hebben tot het systeemTelefoontjes naar de importeur zijn binnenkort verleden tijd. Op die manier wordt de binnendienst van de importeur nog minder belast. 

 

Het allerbelangrijkste: alle klanten worden veel sneller en vooral beter geholpen.  

Marijn Jenné
Heb jij ook een proces waar je de status van een bestelling in meerdere systemen moet zoeken?
Er kan meer dan je denkt.
We helpen je graag aan een slimmere oplossing die tijd bespaart en de werknemer- en klanttevredenheid verhoogt.
Bel Marijn Jenné 06-54335656