Mitros

Een digitaal acceptatieformulier

"Het is veel meer dan een MVP'"

VAN PAPERASSEN SJOUWEN NAAR DIGITAAL GEMAK IN 8 DAGEN.

 

Conclusion Low Code Company heeft Woningcorporatie Mitros geholpen bij het digitaliseren van het acceptatieformulier. Het acceptatieformulier met daarin de inkomens- en verhuurdersverklaring, wordt gebruikt voor het aanvragen en toekennen van huurders tot een nieuwe woning. Waar een huurder voorheen stapels documenten mee nam naar de balie, kan hij of zij nu dit vanuit huis doen op een computer óf mobiel apparaat.

 

Met de digitalisering van het formulier wordt de klant beter bediend, het proces vereenvoudigd en tevens vindt er een optimalisatie plaats van 85% minder baliebezoeken bij Mitros. De case is uniek omdat Mitros samen met Conclusion Low Code Company de gehele applicatie in 8 dagen heeft gerealiseerd met behulp van het ontwikkelplatform Mendix.

 

Mitros had als doel het acceptatieformulier te digitaliseren in de vorm van een Minimum Viable Product (MVP) – een zo simpel mogelijke oplossing, met net genoeg functionaliteiten om het proces te ondersteunen en om feedback te verschaffen voor toekomstige doorontwikkeling. 

Verloop

Het zo compact mogelijk houden van een applicatie klinkt eenvoudig maar het brengt ook uitdagingen met zich mee in een dergelijke korte tijd. Allereerst is het de intensiviteit die hoge druk legt op de projectgroep. Alvorens het traject is gestart is in grote lijnen duidelijk wat er gebouwd dient te worden, maar blijft de ontwikkelaar afhankelijk van input aan de business zijde. Gedurende het traject is er nauw contact met Mitros geweest en bestond er elke ochtend op locatie een overleg met de gebruikersgroep over de gewenste en reeds gebouwde functionaliteiten. Dit is noodzakelijk om zo snel mogelijk bij te kunnen sturen en geeft een extra uitdaging om binnen scope te blijven. Een andere uitdaging is feit dat het een onervaren gebruikersgroep betrof en daarmee ook het Agile-Scrum gedachtengoed uitgelegd diende te krijgen, op deze manier begreep men waarom bepaalde keuzes gemaakt werden gedurende de ontwikkeling.

 

Resultaat

Ondanks de uitdagingen is het gelukt om binnen acht werkdagen de applicatie te realiseren. Met hierin onder andere de gemakken van een foto kunnen maken van bestanden, digitale handtekeningen zetten, het beheren van vragen en uitgebreide helpteksten. Mitros is blij met de ontwikkeling en heeft de applicatie ondertussen in gebruik genomen . “Het is meer dan een MVP

 

Learning-on-the-job

Binnen BAM proberen wij altijd een goede balans te vinden tussen senior en junior medewerkers. Ook in dit traject hebben we gebruik gemaakt van een senior/junior combinatie en zien we dat het mes aan meerdere kanten snijdt.

Daniƫlle Graat
Ook nieuwsgierig geworden wat er kan in 8 dagen? Neem gerust contact op en ik vertel je meer!
Bel Daniƫlle Graat 06-52337988