Royal FloraHolland

Een Mendix applicatie om overzicht te houden over de gebruikte bloemenfusten

Hoe zorg je ervoor dat je overzicht houdt over de verschillende verpakkingen (fusten) die bij leveranciers in gebruik zijn om bloemen en planten te vervoeren? Conclusion Low Code Company bouwde een applicatie die het verschil tussen de ingeleverde en gekochte fusten bepaalt. 

 

Om bloemen en planten te vervoeren gebruiken de klanten van Royal FloraHolland fusten. Na het gebruik worden deze fusten weer ingeleverd, op een locatie naar keuze.  Wanneer een klant meer fusten inlevert dan er daadwerkelijk gekocht zijn, betaalt de klant een heffing over het verschil. 

 

Oude situatie

Het bestaande systeem dat het verschil berekent tussen gekochte en teruggeleverde fusten, bestaat uit een Microsoft Access database gecombineerd met Excel formulieren. Het systeem werkte erg traag en de data was niet altijd correct. Het was lastig om wijzigingen aan te brengen en het systeem was niet erg gebruiksvriendelijk.  

Facturen kloppen, verkeerde berekeningen en onbetrouwbare cijfers zijn verleden tijd.

Nieuwe situatie

Om te zorgen voor een snel werkend, gebruiksvriendelijk en accuraat overzicht bouwden we de applicatie op het Mendixplatform. Het resultaat is een overzichtelijk, kloppend overzicht van het gebruik van de fusten, in acht weken tijd.  

 

Proces 

We zijn gestart met het maken van use cases samen met de key user en de product-owner. Met een team van ontwikkelaars hadden we de applicatie op basis van deze use cases in weinig tijd up and running. De key user keek tijdens het modelleren steeds mee en hij werd gedurende het project steeds enthousiaster. De nieuwe applicatie doet alle berekeningen automatisch, hierdoor neemt de foutgevoeligheid af. Wanneer dat nodig is kan een gebruiker eenvoudig een handmatige aanpassing doen. De e-mails en facturen naar klanten zijn met één druk op de knop te regelen. 

 

Resultaat

Het eindresultaat werd zeer positief ontvangen door de gebruikers. De nieuwe applicatie verlicht administratieve lasten en zorgt daarmee voor vermindering van de werkdruk. Royal FloraHolland heeft nu een actueel en betrouwbaar overzicht van de transportheffingen van alle klanten die in de database staan. Facturen kloppen, verkeerde berekeningen en onbetrouwbare cijfers zijn verleden tijd.