21-03-2018 / nieuws / Anthony Dickinson
2-maandelijkse Meetup

Terugblik - Mendix Knowledge Meetup dinsdag 20 maart

Afgelopen dinsdag, 20 maart, was er weer een Mendix Knowledge Meetup door en bij Conclusion Low Code Company. En wat was het een prachtige avond: de grootste opkomst op een Mendix Knowledge Meetup. We hebben weer mogen genieten van een tweetal interessante en sterke presentaties.

 

Jethro Borsje en Freek Brinkhuis trapten af met een presentatie over Blockchain en Mendix. Naast de uitleg van de concepten en potentiële toepassingen van, was er ook een demonstratie van een toepassing van Blockchain in Mendix. Voor een hackathon van de Port of Rotterdam hebben ze in 24 uur een applicatie gerealiseerd welke de informatie opslaat in een Blockchain. Helaas hebben ze niet de eerste prijs gewonnen, maar gelukkig wel hun ervaringen gedeeld met de Mendix community.

 

Menno de Haas deelde zijn ervaringen over het omgaan met een piekbelasting in een Mendix applicatie. Voor de RAI Huishoudbeurs was een backend in Mendix ontwikkeld en op IBM Cloud gedeployed, maar hoewel er load tests uitgevoerd waren, ging het niet zoals gepland. Uiteindelijk hebben ze in korte tijd ervoor gezorgd dat het performance probleem werd opgelost, maar van de oorspronkelijke architectuur was niets meer over. Dat laat ook meteen weer de kracht zien van Mendix: gemakkelijk en snel integreren met diverse services zoals Redis en Amazon SQS en een nieuwe release uitrollen.

 

Als uitsmijter werd Han Raaijmakers in het zonnetje gezet, hij is het 1000e Mendix Meetup en kreeg ter ere hiervan een gaaf limited edition t-shirt.

Kortom: een mooie avond met veel energie en inspiratie!

 

Happy modelling! We zien je graag bij de volgende Mendix Knowledge Meetup op dinsdag 22 mei in Rotterdam.

Anthony Dickinson
Volgende Meetup bijwonen? Meld je aan!
Bel Anthony Dickinson 06-10379012