03-11-2020 / blog /
Belangrijke informatie over de migratie.

Migreren van Mendix Cloud V3 naar V4

Jarenlang was de Mendix V3 Cloud de plek waar alle Mendix applicaties draaiden, maar aan die tijd komt langzaam een einde. In maart 2021 stopt Mendix de ondersteuning van de V3 Cloud en dat heeft impact op alle applicaties in V3.

 

Onze senior Mendix Consultant Sander Teerhuis legt uit wat er belangrijk is bij een migratie en welke voordelen migratie naar Versie 4 biedt.

Als je je applicatie probleemloos wil laten doordraaien, dan moet je een plan maken om weg te gaan uit de V3 Cloud.

Waarom is deze V3-V4 migratie zo belangrijk?

Mendix gaat in maart 2021 stoppen met de ondersteuning van V3, dus je hebt weinig keuze. Als je je applicatie probleemloos wil laten doordraaien, dan zul je weg moeten uit de V3 Cloud. De meeste klanten gaan over naar de V4 Cloud, dat kan indien gewenst ook een andere omgeving zijn.

 

Wat zijn de voordelen van de V4 Cloud van Mendix?

V4 is een AWS Cloud, het Cloud platform van Amazon dat gebruikmaakt van de best beschikbare industriestandaards. Dat heeft veel voordelen. Het is een heel betrouwbaar platform met verbeterde hardware. In deze Cloud staat de debugger standaard aan en er is live logging, betere monitoring en een veel betere beveiliging (http-headers, cliënt certificaten en TLS 1.2 of hoger voor datatransport). 

 

Waar moet je op letten als je zelf wil migreren? 

Op zich is migreren niet zo heel erg moeilijk, maar er kunnen wat addertjes onder het gras zitten. De applicatie moet in elk geval minimaal in Mendix 6 zitten, belangrijk om dat dus even te checken. Daarnaast is het goed om te kijken of de huidige applicatie gebruikmaakt van de geïntegreerde mailserver. Die werkt namelijk niet meer in V4, daar moet je een eigen Mailserver voor aanschaffen. In V3 heb je VPN mogelijkheden en die zijn er in V4 niet meer, dus dat moet je op een andere manier oplossen. Wij hebben al behoorlijk wat migraties gedaan, dus we helpen je hier graag mee. 

 

Waar kunnen wij mee helpen?

  • Gewoon doen! We regelen de hele migratie naar de V4 Cloud, zodat je er zelf geen omkijken naar hebt.
  • Een analyse maken. Met onze ervaring maken we snel een analyse wat de impact is van de migratie, zodat je weet waar je aan begint.
  • Een advies op maat maken. Als geen ander kunnen wij je adviseren wat de beste oplossing is, de Mendix V4 Cloud? Of misschien is iets anders beter? Azure, SAP-Cloud, een private Cloud? Met onze gecertificeerde Cloud-collega’s van Conclusion kunnen we je over alle mogelijkheden adviseren en een duidelijke Cloud strategie opstellen én voor je uitvoeren. 
Ruud de Gast
Wil jij weten welke impact migreren naar de V4 Cloud heeft? Of wil je hulp bij de migratie? Wij helpen je graag!
Bel Ruud de Gast 06-29528727