20-09-2018 / Nieuws / Anthony Dickinson
Machine Learning, IBM ML en Mendix Web Modeler

Geslaagde Mendix Knowledge Meetup 18 september

Op een zonnige nazomeravond vond op 18 september bij Conclusion Low Code Company in Nieuwegein de Mendix Knowledge Meetup plaats. Na buiten genoten te hebben van een heerlijk diner, zijn we binnen verdergegaan met het inhoudelijke deel.


Na de opening van de avond door Conclusion Low Code Company collega Anthony Dickinson heeft Lucas Jellema, CTO bij AMIS, een introductie gegeven over het brede onderwerp van Machine Learning: Wat komt er allemaal bij kijken? Waar moet je rekening mee houden? Daarnaast ging het erover wat er voor handen is om toe te passen op je eigen probleem en hoe lastig het kan zijn om je eigen model te maken.

Vervolgens heeft Yevgen Nerush van Mendix ons een inkijkje gegeven in het ontstaan van Mendix Assist en hoe zij het probleem hebben opgelost om suggesties tijdens het modelleren te geven. De eerste versie, MARS, is nu beschikbaar in de Mendix Web Modeler en in de toekomst mogen we op meer plaatsen ondersteuning verwachten.

Het toetje van de avond kwam van Zdravko Angelov van IBM. Hij deelde de mogelijkheden van IBM ML met ons en over beschikbaarheid hiervan in de Mendix AppStore.

 

We mogen terugkijken op een zeer geslaagde avond die we hebben afgesloten met een gezellige borrel.

De presentaties van deze Meetup kun je hier downloaden:

 


Een praktische introductie in AI/ML door Lucas Jellema, CTO van AMISMendix Assist: A Deep Learning Approach door Yevgen Nerush, Mendix R&DIBM Watson Services door Zdravko Angelov, IBM


De volgende Mendix Knowledge Meetup is gepland op 11 december in het nieuwe kantoor van Mendix in Rotterdam.

Tot de volgende keer!

Anthony Dickinson
Wil jij ook presenteren op de Meetup of wil je graag een onderwerp uitgelicht hebben, laat het ons weten en wij zoeken er de experts bij! Bel Anthony Dickinson 06-10379012