16-06-2020 / nieuws /
Conclusion Low Code Company ontwikkelt app voor Albron

Hoe zorg je ervoor dat medewerkers op een veilige afstand kunnen lunchen en zich geen rijen vormen voor het buffet?

In twee weken tijd bouwde Conclusion Low Code Company voor Albron Shift Happens. Een lunchapp waarin je jezelf kunt aanmelden voor de dagelijks beschikbare lunchshifts. Zo zorgen we er samen voor dat iedereen veilig gebruik kan maken van het restaurant.

 

Shift Happens is een IOS en Android app, gebouwd op het Mendix platform. De app geeft beheerders de mogelijkheid om aan te geven hoeveel beschikbare zitplaatsen er zijn en wat de maximale capaciteit is. Gasten kunnen zich simpel aanmelden op een lunchlocatie die bij hen in de buurt is. De top 15 locaties in de buurt worden automatisch getoond op basis van GPS informatie. Albron stelt de app gratis beschikbaar voor collega-cateraars en bedrijfsrestaurants in eigen beheer. 

Mark Hartman (Albron) "We zagen al snel dat lunchen in shifts dé oplossing is voor het bedrijfsrestaurant. De tijd dat iedereen tegelijk tussen 12 en 1 gaat lunchen is voorlopig wel voorbij."

Spreiding is een must

De anderhalvemeter aanpassingen hebben grote gevolgen voor de capaciteit van de bedrijfsrestaurants. Mark Hartman, directeur business development bij Albron zegt dat in de restaurants waar Albron actief is de capaciteit na al deze aanpassingen nog maar 25% is van voorheen. ‘Vaak is de ruimte zelf nog wel groot genoeg om meer gasten te ontvangen, maar de bottleneck is het uitgiftepunt. Hier kunnen steeds maar een paar mensen tegelijk aanwezig zijn.’ Spreiding van de lunchgasten is dus een must.

Gratis te downloaden

De Shift Happens app is te downloaden in de App-storen en Google Play en is gratis beschikbaar voor iedereen met een bedrijfsrestaurant. Wie gebruik wil maken van de app, kan zich aanmelden via Shift@albron.nl. De app is zo ontwikkeld dat Albron geen privacygevoelige gegevens in handen krijgt van zowel gasten als collega-cateraars. ‘En sowieso worden iedere week alle gegevens gewist’, zegt Hartmans. ‘We hebben er met zijn allen baat bij dat bedrijfsrestaurants weer open kunnen. Wij hebben als Albron de middelen om dit te kunnen ontwikkelen en we hopen dat alle collega’s er baat bij hebben.’