Hago Rail Services

Schonere treinen met NielS

Hoeveel treinen staan er op de planning voor de schoonmaak in de nacht? Op welk spoor staan ze? Welke werkzaamheden hebben we al tijdens de rit uitgevoerd? En wanneer heeft de trein voor het laatst een grote schoonmaakbeurt gehad? Conclusion Low Code Company ontwikkelde voor Hago Rail Services een app die 24/7 inzicht geeft in de status van de dienstverlening en de schoonmaak van de treinen beter organiseert.

 

DE UITDAGING

Hago Rail Services was op zoek naar een toekomstbestendig, flexibel platform waar data, applicaties en tools bij elkaar komen die treinschoonmakers helpt bij het uitvoeren van hun werk. 

 

Het werk van de medewerkers van Hago Rail Services bestaat uit 3 processen die los van elkaar worden uitgevoerd: 

  • dagelijkse reiniging van treinstellen
  • reiniging van treinstellen tijdens de dienst, bijvoorbeeld reiniging op een keerpunt, tijdens de rit of urgente reiniging (wanneer er sprak is van ernstige vervuiling in de trein)
  • periodieke reiniging (uitgebreide reiniging wanneer het treinstel buiten dienst is). 

 

De belangrijkste uitdaging voor de dagelijkse schoonmaak is dat het aantal schoonmakers op een locatie overeenkomt met het aantal treinstellen dat klaarstaat voor schoonmaak. Voor de reiniging tijdens de dienst is het belangrijk dat informatie over wat er is schoongemaakt, gedeeld wordt, zodat er goed op elkaar ingespeeld kan worden. Voor de periodieke reiniging is het belangrijk dat de medewerkers registreren welke werkzaamheden uitgevoerd zijn.

DE OPLOSSING

Conclusion Low Code Company ontwikkelde met low-code het door Hago Rail Services gewenste flexibele platform. Alle schoonmakers gaan voortaan goed geïnformeerd naar een trein en kunnen in de app aangeven wat ze hebben schoongemaakt. De app is intuïtief en behoeft weinig uitleg voor de schoonmakers.  Voor elk proces is er voldoende informatie voor alle rollen die een aandeel hebben in de schoonmaak. Door de registratie van alle schoonmaakwerkzaamheden is inzichtelijk wat er precies is schoongemaakt in welke trein.