Automotive

Een slimme garantietool in Mendix

Het handmatige proces is volledig geautomatiseerd, zonder dat de verschillende bergingsbedrijven hun werkwijze hoeven aan te passen.

Bij nieuwe auto’s geldt vaak een mobiliteits- of doorrijdgarantie. Deze gratis pechhulp blijft een aantal jaar actief na de aankoop van de autoHelaas komt het inderdaad wel eens voor dat een bestuurder met een nieuwe auto langs de kant van de weg komt te staan. Om deze bestuurder zo snel mogelijk weer op weg te helpen heeft een importeur  afspraken met bergingsbedrijven of andere dienstverleners zoals de ANWB. De kosten voor een auto die is weggesleept kunnen -onder voorwaarden- door het bergingsbedrijf geclaimd worden bij de importeur.

De geclaimde kosten van de berger worden door de tool automatisch ingelezen en gecheckt.

In het verleden werden die claims handmatig gecheckt door een medewerker bij de importeur. Dit hele proces was foutengevoelig en niet heel erg efficiënt. De garantie mobiliteits tool die Conclusion Low Code Company ontwikkelde neemt het proces uit handen. De geclaimde kosten van de berger worden door de tool automatisch ingelezen en gecheckt. Beslisregels kijken automatisch naar kilometerstand, leeftijd, aard van het defect etc. De tool detecteert eventuele onterechte claims direct en deze worden automatisch teruggestuurd naar de aanleverende berger 

Met één druk op de knop gaan de goedgekeurde claims door om betaald te worden.  

 

De beslisregels die bepalen wat er wordt uitgekeerd zijn aanpasbaar, zodat de medewerker binnendienst zelf waardes kan aanpassen wanneer dat nodig is. Op deze manier is de applicatie superflexibel en kan de tool omgaan met nieuwe afspraken of veranderingenHet handmatige proces is volledig geautomatiseerd, zonder dat de verschillende bergingsbedrijven hun werkwijze hoeven aan te passen. Het is voor de bergingsbedrijven gelijk duidelijk of hun claim terecht is en wat er precies vergoed wordt. Omdat het systeem alle ingediende claims automatisch controleert zijn fouten geminimaliseerd en loopt het volledige proces veel sneller. 

 

Om meer inzicht te krijgen in de claims per merk is voor de importeur een dashboard gemaakt. Het dashboard geeft per merk een overzicht van hoeveel er geclaimd is in een jaar.