Ontwerpen / ontwikkelen
Conclusion Low Code Company was verantwoordelijk voor het neerzetten van de Mendix-ontwikkelstraat en de uitvoering van projecten/producten (>20 Mendix applicaties actief). Hiervoor biedt Conclusion een team van experts op basis van DevOps die m.b.v. het budgetboxing principe continu applicaties ontwerpen, ontwikkelen, testen en beheren. De producten uit de ontwikkelstraat integreren met meerdere applicaties o.a.; personeelsdatabase, dealersysteem, OKTA (single sign on), facturatiesysteem, garantiesysteem, en een ERP. Producten uit de ontwikkelstraat maken zoveel mogelijk gebruik van standaard user interfaces, in enkele gevallen van een customized interface. Een bijzonder element in deze straat is dat zowel projecten met een doorlooptijd van 2 weken als projecten van meer dan 20 weken ondersteund worden.
Teamsamenstelling sinds januari 2016:
1x Project Manager / SCRUM Master, 1 x architect, 6 developers, beheerder, testers. Vanuit het team wordt op een Devops werkwijze gewerkt. Projecten worden uitgevoerd middels SCRUM methodiek met elementen van Prince-II.
Beheer, eindgebruikers en 3e lijnssupport:
Producten/Applicaties uit de ontwikkelstraat zijn vanaf 2015 ontwikkeld en in beheer genomen. Bij onze klant zijn meer dan 250 eindgebruikers op ontwikkelde Mendix applicaties actief. Vanuit het DevOps team en de klant is er in de loop van de tijd een transparante beheer organisatie opgebouwd die m.i.v. Q2 2018 op basis van servicelevels / KPI’s is ingericht. De servicelevels/ KPI’s worden vanuit het Conclusion team op basis van urgentie en impact afgehandeld.
Onze klant heeft de regie op bepaling van urgentie, impact en prioriteit. Zo heeft hij meerdere gradaties op het oplossen van verstoringen variërend van Prio 1t/m 4 en bijbehorende oplostijd (vanaf 4 uur). Doordat in het devopsteam een architect is toegevoegd die het overall overzicht heeft over het totale pakket van applicaties, is geborgd dat verbeteringen in nieuwe projecten doorgevoerd worden in bestaande applicaties. Ook de beheerder is voor 60% gealloceerd aan het changeproces van de ontwikkelstraat. Daarnaast wordt er door problem management en ‘technical debt’ releases op een effectieve en efficiënte manier continuous improvement ingezet.